(Extreem) dicht bij je werk wonen: alleen maar voordelen

Mensen staan steeds langer in de file op weg naar het werk. Een Belgische werknemer besteedt dagelijks gemiddeld een uur aan woon-werkverkeer. En bijna 1 op 4 werknemers denkt eraan om van job te veranderen om dichter bij huis te werken.

Heb jij ook zin om minder tijd te verliezen van en naar het werk?

De voordelen

Een kort woon-werktraject heeft heel wat voordelen. Je bespaart tijd. En die tijd kan je gebruiken om langer te slapen of uitgebreid te ontbijten. Zo begin je de werkdag rustig.

Bovendien gebruik je je wagen minder, wat dan weer een positieve impact heeft op de luchtkwaliteit. En er is meer, want voor een korte afstand gebruik je vaker de fiets, waardoor je meer beweegt.

Onderzoek wijst uit dat wie minder dan 22,5 kilometer van huis werkt, heel wat minder risico loopt op overgewicht en een slechte fysieke conditie.

Praktisch

Zomaar je woning verkopen en een nieuwe stek dicht bij je werk zoeken is vaak geen optie. Toch kan je enkele dingen doen om je gemiddelde reistijd te verminderen.

Vraag bijvoorbeeld aan je werkgever of je enkele dagen per maand van thuis mag werken. En overweeg om te carpoolen met collega’s. Zo zorg je alvast voor één auto minder op de weg en heb je goed gezelschap, terwijl je de kosten deelt.

Of neem het openbaar vervoer. Zo kan je onderweg nog een dutje doen, wat lezen of een beetje werken. Op lange termijn kan je een job dichter bij huis zoeken.

Extreem dicht bij het werk: wonen in een verhuistruck op de parking van Google

Brandon is een ambitieuze software engineer bij Google en woont in een kleine vrachtwagen op de parking van zijn werkgever. Hoe hij op het idee kwam? “Ik deed nog stage bij Google en besefte dat ik belachelijk veel betaalde (zo’n 2.000 dollar, nvdr) voor het kleine appartement waarin ik woonde, en ik was bijna nooit thuis”, aldus Brandon, “dat is toch niet verantwoord?”

Hij kocht een tien jaar oude truck voor 10.000 dollar. Geld dat hij na enkele maanden al terug had verdiend. Zijn enige kost? De verzekering van zijn vrachtwagen, voedsel en ontspanning.

Brandon heeft geen stromend water of elektriciteit in zijn truck. “Maar dat heb ik ook niet nodig”, zegt hij, “Ik ga elke ochtend fitnessen en neem daar een douche. Bovendien heb ik weinig dingen die veel elektriciteit verbruiken. Mijn smartphone opladen doe ik op kantoor.”

Intussen heeft Brandon wel een formele verwittiging gekregen van zijn werkgever. Hij mag met zijn vrachtwagen niet meer op de parking. In zijn blog zegt hij dat hij niet bereid is om het leven in zijn truck op te geven. Maar veel alternatieven heeft hij niet, want slapen in voertuigen in het openbaar is strafbaar in de VS. Misschien toch een appartement huren? Met zijn loon van om en bij de 105.000 dollar per jaar kan dat geen probleem zijn. Toch?

Source: Hebbes.be

WHO’S READY TO PUT THEIR KID ON A SELF-DRIVING SCHOOL BUS?

For Milo's parents, there is good news and there is iffy news. The good news is that they don’t have to cut babysitting checks for Hannah, because Hannah is a self-driving school bus. The iffy new…

Read more