Drukste rotonde van Brussel wordt relaxplek: zo ziet het nieuwe Schumanplein eruit

Het Schumanplein, een van de drukste verkeersknooppunten van onze hoofdstad, krijgt een complete make-over. Het wordt omgevormd tot een open en stedelijk ‘ontmoetingsplein’. Dat betekent dus ook minder autoverkeer. Voetgangers worden prioriteit nummer 1. De plannen werden vandaag getoond.

Het Deense architectenbureau COBE werkt samen met het Brussels BRUT om het Schumanplein om te vormen. Zij kwamen als winnaars uit de bus van een wedstrijd die eind 2015 werd uitgeschreven. De belangrijkste wijziging: autoverkeer zal niet meer over het plein kunnen. Zo kunnen voetgangers ongestoord van het Jubelpark tot aan het Raads- en Commissiegebouw wandelen. Wel kan het verkeer nog van de Kortenberglaan naar de Wetstraat.

“Eindelijk krijgt dit iconische plein wat het verdient”, zegt Brussels minister voor Mobiliteit, Pascal Smet. “Vandaag is het nog een rotonde, morgen een open ontmoetingsplaats in een omgeving waar altijd bedrijvigheid is. Ook hier komt onze visie van een stad voor auto’s naar een stad voor mensen goed tot zijn recht.” zegt Pascal Smet.

Source: HLN.be
Pictures: COBE & BRUT

 

The End of Sitting

RAAAF [Rietveld Architecture-Art Affordances] and visual artist Barbara Visser have developed a concept wherein the chair and desk are no longer unquestionable starting points. Instead, the instal…

Read more